ARTICSÓKAFRITTATA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg szeletelt konzerv articsókaszív
6 db tojás
2 kicsi szeletelt póréhagyma
1 gerezd szeletelt póréhagyma
1 teáskanál friss, morzsolt tárkony
3 dkg vaj
ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
1. A vajat teflonserpenyőben felhevítjük, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, puhára pároljuk. Egyenletesen szétkenjük a serpenyőben.
2. A felvert tojást sóval és borssal ízesítjük. A serpenyőbe öntjük, és az articsókaszeleteket a tetejére tesszük. Rászórjuk a tárkonyt, és lassú tűzön addig sütjük, amíg megdermed (körülbelül 10 perc), olykor megrázzuk a serpenyőt, hogy egyenletesen szétterüljön a tojás.
3. Forró sütőbe tesszük, hogy enyhén megpiruljon. 8 szeletre vágjuk, és megspricceljük citromlével. Rászórjuk a tárkonyt.