Heringes tésztasaláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, szűrő, tésztafőző fazék, tojásszeletelő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban kissé sózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, 1 evőkanál olívaolajat, és addig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljon, de még harapni lehessen (al dente). Leszűrjük és hideg vízben leöblítjük.
2. Kis darabokra vágjuk a heringet (1. kép), a burgonyát, az almát (2. kép), a salátát és a céklát, s egy nagy salátástálba tesszük.
3. Leszűrjük a tésztát, és azt is a salátástálba tesszük. Vigyázva beleforgatjuk a heringes keverékbe (3. kép).
4. Óvatosan megtisztítjuk és feldaraboljuk a kemény tojást. A salátát tojásszeletekkel, ecetes gyöngyhagymával és kaporral díszítjük. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal és tárkonyecettel. Azonnal tálaljuk.