Tojásos zöldséglepény Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, mérőcsésze, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, sütés
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
½ csésze főtt, kockára vágott sárgarépa
½ csésze reszelt, pirított káposzta
1 csésze marha löncshús
½ csésze kockára vágott, főtt fehérrépa
½ csésze főtt, kockára vágott burgonya
3 dkg vaj
ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. Megforrósított vajon 1 percig pirítjuk a löncshúst, a főtt burgonyát, sárgarépát, fehérrépát és káposztát.
2. A keveréket a serpenyőben egyenletes vastagságú lepénnyé lapítjuk, és közepes tűzön addig sütjük, amíg összeáll, és az alja kissé megpirul. Megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk.
3. Egy másik serpenyőben tükörtojást sütünk, és az elkészült zöldséglepény tetejére csúsztatjuk. Petrezselyemmel díszítjük.
Ezt a receptet bármilyen hideg főtt hús és zöldség felhasználásával elkészíthetjük.