ORSÓTÉSZTA FÜSTÖLT TŐKEHALLAL ÉS TOJÁSMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A tőkehaldarabokat a tálba helyezzük, és ráöntjük a tejet (1. kép). 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A levét egy kancsóba leöntjük, ügyelve, hogy a halat ne törjük össze.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és apránként hozzáadjuk a megtartott főzőlét. Sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a szerecsendiót (2. kép). Hozzáadjuk a tejszínt, a petrezselymet és a pépesre zúzott kemény tojást.
3. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, beletesszük a tésztát, a citromlevet, és éppen csak puhára főzzük (al dente).
4. A tésztát leszűrjük, és elosztjuk a sütőtálban lévő hal tetején (3. kép). Ráöntjük a mártást, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.
5. A tálat főtt újburgonyával és céklával díszítjük.