Thai piros sertés-curry Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely, wok
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, főzés, párolás, pirítás
Adag: 2-3 főre
Elkészítés:
1. Főzzük a végeitől megfosztott ceruzababot 5 percig sós vízben, majd öblítsük le és folyassunk rá hideg vizet. Hevítsük fel wokban az olajat, tegyük bele a currypasztát, és az apróra vágott friss gyömbért, óvatosan pirítsuk addig, amíg az olaj különválik.
2. Tegyük bele a vékonyra szeletelt sertéshúst és a zöldséglevest, forraljuk fel, azután gyöngyözve főzzük 5 percig.
3. Adjuk hozzá a halszószt, a világos nádcukrot, a konzerv kókusztejet, a leszűrt, leöblített és felszeletelt pálmaszívet, a zöld citrom héját és levét, és ismét gyöngyözve főzzük még 5 percig, félidőben tegyük bele a ceruzababot is. Szórjuk a tetejére a bazsalikom- és korianderleveleket, és főtt rizstésztával tálaljuk.
Zöldségalaplé
A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.