Spenóttal és ricottával töltött kagylók Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, habverő, keverőtál, reszelő, sütő, sütőforma, szűrő, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás, kikeverés, sütés, szűrés, töltés, turmixolás, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Felforralunk egy nagy fazék enyhén sózott vizet. Beletesszük a kagylótésztát és egy evőkanál olajat, s addig főzzük, amíg éppen hogy megpuhul, de még harapni lehet (al dente).
A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és félretesszük.
2. A morzsát, a tejet és a maradék olajat egy mixerben jól összedolgozzuk (1. kép). Ezután a mixerbe tesszük a spenótot és a túrót is (2. kép), hogy lágy keveréket kapjunk. Tálba átrakva hozzákeverjük a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
3. A paradicsomot, a fokhagymát, a maradék olajat összekeverjük, és a keveréket egy tűzálló tál aljába kanalazzuk.
4. A kagylókat egy teáskanál segítségével megtöltjük a spenót-ricotta keverékkel (3. kép), és a tálban lévő paradicsomkeverékbe helyezzük. A tálat befedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk.