ZÖLDSÉGSALÁTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, keverve sütés, sütés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb Julienre vágott cukkini
12 dkg rózsáira bontott brokkoli
12 dkg darabolt ceruzabab
2 db Julienre vágott sárgarépa
1 evőkanál rizsborecet
4 evőkanál thai szójaszósz
2 evőkanál thai piros currypaszta
5 dkg babcsíra
1 db kimagozott, csíkokra vágott sárga húsú paprika
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 szál darabolt újhagyma
1 fej karikára vágott lilahagyma
20 dkg kocka fűszeres tofu
4 evőkanál földimogyoró-olaj
35 dkg rizstészta
1 teáskanál pálmacukor

vagy

1 teáskanál barna cukor
néhány thai bazsalikom

Elkészítés:

1. Wokban felforrósítjuk az olajat, és 3-4 percig sütjük benne a kockára vágott tofut, amíg minden oldala megbarnul. A tofut kivesszük az olajból, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsiradékot.

2. A forró olajba beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát, majd a többi zöldséget, a babcsíra kivételével.

2-3 percig keverve sütjük. Ezután beletesszük a babcsírát is, majd belekeverjük a currykrémet, a szójaszószt, az ecetet, a cukrot és a bazsalikomlevelet. Fél percig sütjük.

3. A tésztát 2-3 percre forró vízbe vagy alaplébe áztatjuk (a csomagoláson lévő útmutató szerint), vagy amíg megpuhul. Utána alaposan lecsepegtetjük.

4. A zöldségeket a tésztára halmozzuk, a tetejére tesszük a tofukockákat. Ízlés szerint bazsalikomlevéllel díszítjük.