Serpenyőben pirított fokhagymás kenyérkockák Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, papírtörlő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, pirítás, sütés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A kolbászt 1 cm vastag karikákra vágjuk, a kenyeret pedig, a héját rajtahagyva, 1 cm-es kockákra aprítjuk. Annyi olajat öntünk egy vastag aljú serpenyőbe, hogy bőven ellepje az alját. Felforrósítjuk, majd beleszórjuk a fokhagymát, és legfeljebb 1 percig sütjük, míg halvány aranybarnára pirul.
2. A kenyérkockákat a fokhagymás olajba szórjuk, és folyamatosan kevergetve aranybarnára és ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és további 1-2 percig sütjük, míg a kolbász is átforrósodik. A kenyérkockákat és a kolbászkarikákat szűrőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat.
3 Előmelegített tálalóedénybe tesszük a kenyérkockákat és a kolbászkarikákat, meghintjük a petrezselyemmel, és alaposan összerázzuk. Megszórjuk egy csipet pirospaprikával, és melegen tálaljuk. Fogvájót vagy koktélpálcikákat adunk mellé, hogy egy-egy kolbászkarika mellé egy-egy kenyérkockát tűzhessenek a falatozók.