Csirkeszárnyak paradicsomos marinádban Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A fokhagymát és a római köményt egy lapos tálban elkeverjük 1 evőkanál olívaolajjal. A csirkeszárnyak végét levágjuk (kidobjuk vagy félretesszük, például csirkealapléhez). A csirkeszárnyakat egyenként megforgatjuk az olajos keverékben, hogy egyenletes rétegben vonja be a húst. Folpackkal letakarva, hűtőbe téve mintegy 15 percig a páclében hagyjuk.
2. A maradék olajból 3 evőkanálnyit egy vastag aljú serpenyőben felforrósítunk. A csirkeszárnyat sűrűn megforgatva, több adagban aranyszínűre pirítjuk. Utána áttesszük a húsokat egy sütőedénybe, és 10-15 perc alatt jól átsütjük. Akkor van kész, ha a legvastagabb helyre szúrt késhegy nyomán tiszta húslé szivárog a szárnyakból.
3. Közben a marinádhoz a maradék olajat összekeverjük a fehérborecettel és a bazsalikommal, majd beleforgatjuk a hámozott, kimagozott és felkockázott paradicsomot is.
4. A csirkeszárnyakat húsfogó csipesszel átemeljük egy nem fémből készült tálalóedényre, és meglocsoljuk a marináddal. Folpackkal befedve hűlni hagyjuk, majd 4 órára behűtjük. A tálalás előtt 30-60 perccel vesszük ki a hűtőszekrényből, és szobahőmérsékletűen tálaljuk.