SERPENYŐS MARHAHÚS BROKKOLIVAL ÉS GYÖMBÉRREL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, kikeverés, pácolás, pirítás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg csíkokra vágott bélszín
20 dkg rózsáira bontott brokkoli
1 teáskanál apróra vágott gyömbér
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál világos szójaszósz
A páchoz:
1 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál rizsbor
1 teáskanál kristálycukor
1 csipet fehér bors

Elkészítés:

1. A pác hozzávalóit tálba öntjük, és belekeverjük a marhahúst. Lefedjük, és 60 percet állni hagyjuk. Közben időnként átkeverjük. A brokkolirózsákat forró vízben fél percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük.

2. Egy nagy wokban 1 evőkanál olajat felforrósítunk, és 1 percig kevergetve pirítjuk benne a fokhagymát, a gyömbért és a vöröshagymát. Hozzáadjuk a brokkolit, és ugyanígy sütjük még egy percig, majd kivesszük a wokból, és félretesszük.

3. Tisztára törölt és előmelegített wokban felforrósítjuk a maradék olajat, és kevergetve addig sütjük benne a marhahúst, amíg megváltozik a színe. A brokkolis keveréket visszatesszük, hozzáadjuk a sót, a szójaszószt, és kevergetve főzzük. Azonnal tálaljuk.