Spagetti koktélparadicsommal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: sütő, szűrő, tepsi, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 C-fokra (a légkeverékest 180 C-fokra). Tegyük bele a paradicsomot lapos tűzálló tálba, csurgassuk rá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és süssük 15 percig, amíg kissé megpuhul.
Főzzük ki sós vízben a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint.
Közben vágjuk apró kockákra a fetát, a petrezselyemzöldet pedig aprítsuk fel. Szűrjük le a tésztát, majd tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a sült paradicsomot a levével együtt, valamint a sajtot, a fekete olajbogyót és a petrezselyemzöldet. Óvatosan forgassuk össze, és frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.