Ropogós szezámmagos garnéla Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: keverőtál, serpenyő, tűzhely, wok
Eljárások: bundázás, kikeverés, pirítás, sütés bő zsiradékban

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál pirított szezámmag
20 nagyobb nyers garnélarák
12 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
1 teáskanál thai piros currypaszta
1 evőkanál halszósz
másfél dl víz
igény szerint chiliszósz
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A sütőport és a szezámmagot mély tálban elvegyítjük a lisztben. A currykrémet, a halszószt és a vizet egy csészében összekeverjük. Apránként hozzáöntjük a liszthez, és addig keverjük, amíg sűrű tésztát kapunk.

2. A sütéshez a wokban olajat melegítünk. A megtisztított rákokat a farkuknál fogva egyenként belemártjuk a tésztába, majd óvatosan a forró olajba tesszük. 2-3 perc alatt ropogósra és pirosra sütjük őket, végül konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat.

3. Azonnal tálaljuk, chiliszószt kínálunk hozzá.