NASI GORENG Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: mozsár, séfkés, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, sütés, szűrés, törés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg csirkemell
35 dkg hosszúszemű fehér rizs
2 gerezd fokhagyma
1 db piros húsú paprika
1 evőkanál curry
1 csokor újhagyma
2 evőkanál szójaszósz
2 db tojás
2 és fél evőkanál napraforgóolaj
5 dkg pirított amerikai mogyoró
4 evőkanál koriander

Elkészítés:

Főzzük a hosszú szemű rizst forrásban lévő sós vízben 12-15 percig, majd szűrjük, és alaposan csöpögtessük le.

Közben 2 evőkanál olajat forrósítsunk fel wokban vagy nagy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk 10 perc alatt aranyszínűre a felaprított fokhagymát, a kicsontozott, lebőrözött és falatnyi darabokra vágott csirke mellett (esetleg combot) és a kimagozott, kockákra vágott piros húsú paprikát. Adjuk hozzá a currypasztát vagy a curryport, és még 1 percig pirítsuk. Keverjük bele a rizst és a vékonyan felszeletelt újhagymát, és főzzük 5 percig, amíg gőzölögni kezd. Keverjük bele a szójaszószt.

A rizst toljuk félre a wok egyik oldalára. Öntsük az edénybe a megmaradt teáskanálnyi olajat, üssük bele a tojásokat, és süssünk belőle lágy rántottát. Keverjük össze a rizzsel. Szórjuk rá a durvára vágott pirított mogyorót és koriandert, és csepegtessünk még rá szójaszószt. Azonnal tálaljuk.

Ez a fűszeres rizskeverék kedvelt gyorsétel Indonéziában.