Áfonyakrémleves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, lábas, reszelő, szita, tűzhely
Eljárások: forralás, habarás, hűtés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg áfonyalekvár
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál liszt
1 db citrom
2 dl vörösbor
2 dl tej
igény szerint tejszínhab
ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés:
1. Az áfonyadzsemet összefőzzük a borral. A tejben elkeverjük a lisztet, az őrölt fahéjat, a cukrot.
2. Belereszelünk egy kis citromhéjat, és az egészet hozzáöntjük a boros áfonyadzsemhez.
3. Felforraljuk, szitán átszűrjük.
4. Hűtőszekrényben jól lehűtjük.
5. Csészében, kevés tejszínhabbal tálaljuk. A habra reszeljünk egy kis citromhéjat, vagy szórjunk rá egy kis őrölt fahéjat.