Borjúkottlet zsályával és prosciuttóval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, párolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
A 8 szeletre vágott húst borítsuk be zsírpapírral, és kissé klopfoljuk meg. A szeleteket forgassuk meg lisztben, majd rázzuk le a felesleget.
Tegyünk mindegyikre egy vékony szelet pármai sonkát – prosciuttót -, erre egy zsályalevelet, majd tűzzük össze fogpiszkálóval.
A vajat olvasszuk fel az olajjal egy serpenyőben.
Tegyük bele a hússzeleteket, a prosciutto és a zsálya legyen alul. Magas láng felett mindkét oldalát süssük pirosra.
Sózzuk és borsozzuk meg (de előbb kóstoljuk meg, mert a prosciutto sós). Öntsük hozzá a bort, majd pároljuk további 5-6 percig.
Forrón tálaljuk.