Szamóca fodormentával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, turmixgép
Eljárások: turmixolás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg földieper
1 dl csipkebogyótea
1 levél fodormenta
2 kiskanál porcukor

Elkészítés:

Az epret gondosan összeturmixoljuk a teával, a cukorral és a finomra vágott fodormentával.

Ízlés szerint mindenki maga döntse el, hány levélkével ízlik a legjobban.

A szép rózsaszínű italt magas, karcsú pohárba töltjük, s díszíthetjük egy zsenge mentaágacskával.

Csipkebogyótea

1 evőkanál csipkebogyó vagy
1-2 db filteres csipketea
1 kiskanál méz
2 dl víz
ízlés szerint citromlé

A csipkebogyó húsát (vagy a filteres csipketeát) meleg vízzel leöntjük és letakarva állni hagyjuk, amíg langyosra hűl.

Kevés mézzel, citromlével ízesítve fogyasztjuk.