Jeges túróbomba Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fazék, habverő, konyharuha, tortaforma, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, habverés, kikeverés, vízfürdő
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A túrót helyezzük konyharuhára, és erőteljesen nyomkodjuk ki.
2. A tűzhelyen, vízfürdőbe állított fazékban verjük habbá a tojássárgáját a fehérborral.
3. A porcukrot keverjük simára a fehér rummal.
4. A túrót, a habot és a porcukrot keverjük össze egy tálban (lásd a képet).
5. A többi hozzávalóval óvatosan keverjük össze az egészet.
6. A jégbomba formát béleljük ki a szeletekre vágott tortalappal, töltsük bele a túrómasszát és fedjük le a maradék tortalappal.
7. A formát állítsuk a mélyhűtőbe, és fagyasszuk le a tartalmát.
8. Ezt követően borítsuk ki, és vonjuk be a habfixálóval és a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal.
9. Szórjuk meg a cukorral és a felaprított pisztáciával, díszítsük a cseresznyével és reszelt csokoládéval, és újból fagyasszuk le.
10. Ha kivettük a hűtőből, szeleteljük fel, és azonnal tálaljuk.