Kávépuding Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habverés, hűtés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl kávélikőr
4 evőkanál instant kávé
25 dkg friss földieper
7 dkg keményítő
6 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
40 dkg vaníliafagylalt
igény szerint csokoládébab
igény szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. A keményítőt a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük a tejhez.

2. A tejet forraljuk fel, és addig főzzük, amíg krémmé nem alakul.

3. A kávélikőrt és az instant kávét keverjük a krémbe, majd töltsük üveg poharakba, és hagyjuk kihűlni.

4. Az epret vágjuk félbe, és helyezzük a puding tetejére.

5. Osszuk el rajta a fagylaltot, díszítsük a felvert, édesített tejszínnel meg a csokoládébabbal, és tálaljuk.