PALACSINTA MANDARINNAL CRÉPE SUZETTE, CRESPELLE CON MANDARINI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, palacsintasütő, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: főzés, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
2 és fél dl tej
10 dkg liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
5 evőkanál ásványvíz
igény szerint olaj
Tálaláshoz:
40 dkg vaníliafagylalt
2 evőkanál vékonyra szeletelt narancshéj
ízlés szerint tejszínhab
Töltelékhez:
1 doboz mandarinkonzerv
1 dl narancslikőr
1 dl fehérbor
2 evőkanál vaj
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. Keverjünk sima tésztát a tojásokból a tejjel, az ásványvízzel, a liszttel, a cukorral és a sóval.

2. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot, és süssünk vékony palacsintákat.

3. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és karamellizáljuk benne a cukrot.

4. A reszelt citromhéjat, a fehérbort meg a narancslikőrt adjuk hozzá, és addig főzzük, míg a cukor felolvad benne.

5. Tegyük bele a filézett mandarint, és forrósítsuk fel.

6. Töltsük meg a palacsintákat a fagylalttal meg a mandarinnal, rendezzük tálra, töltsük rá az öntetet, és azonnal tálaljuk.

7. Egy tejszínhabpöttyel és hajszálvékony csíkokra metélt narancshéjjal díszítsük.