Tejfölös burgonyafőzelék debrecenivel Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, rántás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejföl
100 dkg burgonya
4 db debreceni kolbász
½ dl olaj
1 db babérlevél
5 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.

Tehetünk bele egy-két babérlevelet is. Ha felforrt, enyhe tűzön puhára főzzük.

Közben az olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Simára keverjük a pirospaprikával és egy kis vízzel, beletesszük a tejfölt, hozzáadjuk a burgonyához és kiforraljuk. Ha nem elég sűrű, egy kis kukoricakeményítővel segíthetünk rajta.

A kolbászokat vagy virsliket bevagdaljuk, és olajon megsütjük.

Mélytányérban tálaljuk a főzeléket, és a tetejére tesszük a kolbászt.