Karottás sertéstokány Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: bogrács, bográcsláb, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, staubolás
Adag: 1 bogrács
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg sertéslapocka
1 csomó friss karotta
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
4 dkg zsír
vagy
2 evőkanál olaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott húst.
Zsírjára pirítjuk, megsózzuk, meghintjük kevés liszttel, még kétszer-háromszor átforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük.
A lisztet csomómentesre keverjük a lében. Közepes lángon pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd. tegyük bele a vékony karikára vágott zsenge karoltál és pároljuk készre.