CSOKIS COOKIE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 45 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, sütő, sütőpapír, szita, tepsi
Eljárások: kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt főzőcsokoládé
10 dkg darált mandula
10 dkg zabpehely
2 csapott teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg búzaliszt
2 db tojás
1 teáskanál rumaroma
1 tasak vanilincukor
12 és fél dkg porcukor
12 és fél dkg margarin

vagy

12 és fél dkg vaj
1 tasak puncsízű cukormáz

vagy

1 tasak vaníliás porcukor

Elkészítés:

A kb. 30×25 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

A vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a (lehetőleg Dr. Oetker) vanilincukrot ás rumaromát, és sima masszává keverjük.

A tojásokat – egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve – a masszához adjuk. A lisztet a (lehetőleg Dr. Oetker) sütőporral és a cukrozatlan kakaóporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgép középső fokozatán sima tésztává keverjük.

A tésztából 2 evőkanál segítségével egymástól egyenlő távolságra kis kupacokat formázunk, és a tepsibe helyezzük.

A kupacok tetejét belisztezett evőkanál domború oldalával enyhén megnyomjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 15 percig sütjük.(Alsó és felső sütés: 180 fok, előmelegítve; légkeveréses: 160 fok, előmelegítve; gáz: 2-3. fokozat, előmelegítve.)

A megsült sütiket egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A cukormázból vagy a porcukorból a tasakon lévő használati utasítás szerint készítsünk sűrű mázat. A mázat tetszés szerint ételfestékkel színezzük, majd nejlon tasakba töltjük, a tasak egyik sarkát picit levágjuk, és a sütemények tetejét tetszés szerinti motívumokkal díszítjük.