Marcipános mokka bonbon Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, reszelés, gyalulás

Adag: 20-25 darab

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál instant kávé
20 dkg marcipán
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
2 és fél dkg fehér csokoládé
4 dkg kristálycukor
1 evőkanál víz
1 db narancs

Elkészítés:

A cukrozatlan kávéport vízben feloldjuk. A marcipánt átgyúrjuk, apró darabokra vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük.

Hozzáadjuk a kávét, a narancs reszelt héját, és konyhai robotgéppel sima masszává keverjük. Egy teáskanál segítségével a masszából kis golyókat formázunk.

A cukrot a (lehetőleg Dr. Oetker) vaníliás cukorral összekeverjük, majd a golyókat megforgatjuk benne.

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, nejlon tasakba tesszük, és jól lezárjuk. A tasak egyik sarkát picit levágjuk, majd az olvadt csokoládéval a golyókat tetszés szerint díszítjük.

Bonbonos papírformákba helyezve kínáljuk.

A bonbonokat jól záródó dobozban, száraz, hűvös helyen tároljuk. Lehetőség szerint azonban frissen, hidegen tálaljuk.