Marcipános mokka bonbon Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, reszelés, gyalulás
Adag: 20-25 darab
Elkészítés:
A cukrozatlan kávéport vízben feloldjuk. A marcipánt átgyúrjuk, apró darabokra vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük.
Hozzáadjuk a kávét, a narancs reszelt héját, és konyhai robotgéppel sima masszává keverjük. Egy teáskanál segítségével a masszából kis golyókat formázunk.
A cukrot a (lehetőleg Dr. Oetker) vaníliás cukorral összekeverjük, majd a golyókat megforgatjuk benne.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, nejlon tasakba tesszük, és jól lezárjuk. A tasak egyik sarkát picit levágjuk, majd az olvadt csokoládéval a golyókat tetszés szerint díszítjük.
Bonbonos papírformákba helyezve kínáljuk.