Burgonyagombóc bazsalikommal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, gyúródeszka, nyújtófa, séfkés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, gyúrás, hámozás, nyújtás, passzírozás, áttörés, szitálás, szűrés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A főtt burgonyát passzírozzuk át szitán egy tálba.
2. Adjuk hozzá az átszitált lisztet, a sót, a szerecsendiót, meg a langyos vizet.
3. Az egészet dolgozzuk össze tésztává.
4. Lisztezett deszkán nyújtsunk belőle hengert.
5. Vágjuk kb. 5 cm-es szeletekre.
6. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 5 percig. Utána szedjük ki, csepegtessük le és rakjuk egy tálba.
7. Öntsük rá a forró paradicsomszószt.
8. A finomra metélt bazsalikomot kicsit forgassuk meg a vajban, öntsük a paradicsomszószra, és parmezán sajttal megszórtan tálaljuk.