Burgonyagombóc bazsalikommal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, gyúródeszka, nyújtófa, séfkés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, gyúrás, hámozás, nyújtás, passzírozás, áttörés, szitálás, szűrés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor bazsalikom
100 dkg burgonya
5 dl paradicsomszósz
1 kávéskanál só
2 evőkanál vaj
½ csésze reszelt parmezán sajt
20 dkg liszt
1 dl víz
1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

1. A főtt burgonyát passzírozzuk át szitán egy tálba.

2. Adjuk hozzá az átszitált lisztet, a sót, a szerecsendiót, meg a langyos vizet.

3. Az egészet dolgozzuk össze tésztává.

4. Lisztezett deszkán nyújtsunk belőle hengert.

5. Vágjuk kb. 5 cm-es szeletekre.

6. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 5 percig. Utána szedjük ki, csepegtessük le és rakjuk egy tálba.

7. Öntsük rá a forró paradicsomszószt.

8. A finomra metélt bazsalikomot kicsit forgassuk meg a vajban, öntsük a paradicsomszószra, és parmezán sajttal megszórtan tálaljuk.