Fűszeres tintahal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kenyérpirító, kés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tisztított tintahal
8 szelet pirított kenyér
2 db szárított chilipaprika
 dl extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl száraz fehérbor

Elkészítés:

Nagy serpenyőben pirítsuk a fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát olajon 2 percig. Adjuk hozzá a tintahalat, süssük erős tűzön 8 percig.

Öntsük bele a bort, és főzzük, amíg a tintahal megpuhul.

Adjuk hozzá a petrezselymet és keverjük össze.

A pirítósokat tegyük a tálra, a tintahalat és a szaftját kanalazzuk rá.

Forrón vagy melegen tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.