Tejfölös kapros káposzta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, keverőtál, séfkés, tűzhely

Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, zúzás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej káposzta
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál zsír
1 mokkáskanál pirospaprika
1 csomó friss kapor
ízlés szerint só
Habaráshoz:
3 evőkanál liszt
1 bögre tejföl
Elkészítés:

A káposzta külső leveleit leszedjük, kettévágjuk, és vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk, besózzuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk,apró kockákra vágjuk, és felhevített zsírban üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a színes paprikát, elkeverjük, kevés vízzel fölengedjük.: f

A megsózott káposztát a paprikás lébe tesszük, hozzáadjuk az időközben tisztára mosott, apróra vágott kaprot, elkeverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lefedve puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük,kevés vízzel fölhígítjuk, és a káposztára szűrjük. Jól összeforraljuk, megízleljük és ha kell, utánasózunk.