Tejfölös kapros káposzta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, keverőtál, séfkés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, zúzás
Adag: 4-6 főre
A káposzta külső leveleit leszedjük, kettévágjuk, és vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk, besózzuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk,apró kockákra vágjuk, és felhevített zsírban üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a színes paprikát, elkeverjük, kevés vízzel fölengedjük.: f
A megsózott káposztát a paprikás lébe tesszük, hozzáadjuk az időközben tisztára mosott, apróra vágott kaprot, elkeverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lefedve puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük,kevés vízzel fölhígítjuk, és a káposztára szűrjük. Jól összeforraljuk, megízleljük és ha kell, utánasózunk.