Narancsszínű rizottó Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: karalábévájó, lábas, reszelő, séfkés, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, kimagozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magokat kiszedjük. A vaj felét vastag falú lábosban megforrósítjuk.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt és kis lángon majdnem puhára pároljuk. A hőmérsékletet közepesre emeljük, a lábosba szórjuk a rizst, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
3. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Tálalás előtt belekeverjük a maradék vajat. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
Változat: Tovább fokozhatjuk az ízeket, ha reszelt szerecsendióval vagy őrölt fahéjjal is megszórjuk a végén.