Sajtos márciusi bab Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 6 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, papírtörlő, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, szikkasztás
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg márciusi bab
35 dkg pecorino sajt
Elkészítés:
A nyers, fiatal, hüvelyes márciusi babot alaposan mossuk meg hideg, folyó víz alatt. Papírtörlővel jól szárítsuk meg. Minden kemény vagy fonnyadtnak látszó részt, csúnyább foltot távolítsunk el róla. A sajtot vágjuk nagyobb kockákra vagy cikkekre. A babot és a sajtot helyezzük mutatós tálra és tálaljuk.
Közép-Olaszországban a sajtos márciusi babbal, mint előétellel köszöntik a tavaszt. Amint az első puha bab megjelenik a piacon, egész Toscana, Umbria, Marches és Lazio otthonaiban és éttermeiben fogyasztják ezt a fogást.
Könnyű, száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.