Citromos borjúmirigy almával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, panírozás zsemlemorzsával, sütés bő zsiradékban
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Szeleteljük fel a főtt borjúmirigyet, sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg lisztben.
2. A tojásokat verjük fel egy mély tányérban, egy másikban pedig keverjük össze a zsemlemorzsát a citromfűvel.
3. A borjúmirigyet forgassuk meg először a tojásban, utána a zsemlemorzsában.
4. A zsiradékot forrósítsuk fel, és süssük benne aranysárgára a borjúmirigyet. Utána szedjük ki, és tartsuk melegen.
5. A hátramaradó pecsenyezsírban kicsit dinszteljük meg a meghámozott, magház nélküli, apró kockákra vagdalt almát.
6. Adjuk hozzá a meghámozott, magvas része nélkül kockára vágott paradicsomot és a borsot.
7. Öntsük fel a fehérborral meg citromlével, ízesítsük sóval, borssal, cukorral, és az ételízesítővel.
8. A mártást öntsük rá a borjúmirigyre, és szórjuk meg sajttal.