Citromos borjúmirigy almával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, panírozás zsemlemorzsával, sütés bő zsiradékban

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db alma
2 db citrom
60 dkg főtt borjúmirigy
1 csipet ételízesítő
2 dl fehérbor
1 evőkanál egész zöldbors
1 csipet kristálycukor
1 csésze reszelt parmezán sajt
1 csésze zsemlemorzsa
2 db tojás
1 csésze liszt
2 db paradicsom
1 csomó citromfű
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
igény szerint zsír

Elkészítés:

1. Szeleteljük fel a főtt borjúmirigyet, sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg lisztben.

2. A tojásokat verjük fel egy mély tányérban, egy másikban pedig keverjük össze a zsemlemorzsát a citromfűvel.

3. A borjúmirigyet forgassuk meg először a tojásban, utána a zsemlemorzsában.

4. A zsiradékot forrósítsuk fel, és süssük benne aranysárgára a borjúmirigyet. Utána szedjük ki, és tartsuk melegen.

5. A hátramaradó pecsenyezsírban kicsit dinszteljük meg a meghámozott, magház nélküli, apró kockákra vagdalt almát.

6. Adjuk hozzá a meghámozott, magvas része nélkül kockára vágott paradicsomot és a borsot.

7. Öntsük fel a fehérborral meg citromlével, ízesítsük sóval, borssal, cukorral, és az ételízesítővel.

8. A mártást öntsük rá a borjúmirigyre, és szórjuk meg sajttal.

Ne zsírban, hanem bő olajban süssük ki a panírozott mirigyeket, így könnyebb lesz az étel. A zöldségeket semmiképpen ne a sütőolajba tegyük, hanem egy tiszta serpenyőben kevés olívaolajjal készítsük el.