Nyárson sült galamb Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, nyárs, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, fényezés, pácolás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A galambokat mossuk meg folyó víz alatt, töröljük szárazra, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk meg.
2. A töltött olívabogyókat metéljük apróra.
3. Készítsünk marinádot a felaprított fűszernövényekből, az olívaolajból, a fehérborból meg a citromléből.
4. A galambokat tegyük egy tálba, öntsük rájuk a marinádot, és legalább éjszakára hagyjuk pácolódni.
5. Ezután szedjük ki és tűzzük nyársra a galambokat.
6. Grillsütőben vagy a sütőben 120 C-fokon 30 percig süssük.
7. Sütés közben kenegessük a marináddal.
8. A pecsenyelét fogjuk fel zsírfogó tálcán, és tálalás előtt öntsük a galambokra.