Ramsztek friss fokhagymás paradicsomszósszal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: kés, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, párolás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A jó porhanyós marhahátszínt ízlés szerint süssük közepesre, vagy jól átsültre a forró olajban, utána szedjük ki és tartsuk melegen.
2. A hátramaradó pecsenyezsírban kicsit pirítsuk meg a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vagdalt hagymát pedig dinszteljük üvegesre.
3. Öntsük fel a citromlével, majd a fehérborral, és kicsit forraljuk.
4. A paradicsomot hámozzuk meg, a magvas részét távolítsuk el, vágjuk apró kockákra, adjuk a hagymához, és kicsit dinszteljük vele együtt.
5. Keverjük bele a felaprított bazsalikomot, és ízesítsük sóval, borssal.
6. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, vonjuk be a szósszal, és azonnal tálaljuk.