Fokhagymás, rukkolás Margherita-pizza Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, pizzasütő tepsi, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, sütés

Adag: 1-2 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor durvára vágott rukkola
3 gerezd szeletelt fokhagyma
1 db Margherita-pizza
5 dkg forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

Készítsük el a pizzát. A fokhagymát a mozzarellával együtt tegyük a Margherita-pizzára. Előmelegített sütőben 260 fokon süssük 15-20 percig. Amikor megsült, szórjuk meg rukkolával és parmezánnal. Locsoljuk meg a maradék olajjal és forrón tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Senkit ne riasszon vissza a pizzatészta elkészítése, a kezdő háziasszony is meglepően könnyen boldogulhat vele.

Margherita-pizza

10 levél összetépkedett bazsalikom
1 adag pizzatészta
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
15 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
20 dkg paradicsom
ízlés szerint só

Készítsük el a pizzatésztát. Amikor a kelési idő letelt, kissé lisztezett gyúródeszkán dagasszuk 1-2 percig. Nyújtsuk a kívánt vastagságúra, és tegyük olajjal kikent pizzasütőbe. Tegyünk lecsepegtetett és feldarabolt paradicsomot a tetejére, borítsuk be sajttal, majd szórjuk meg sóval és parmezánnal. Locsoljunk rá 1 evőkanál olajat. Előmelegített sütőben 260 fokon süssük 15-20 percig. Amikor megsült, szórjunk rá bazsalikomleveleket, hintsük meg a maradék olajjal és tálaljuk.