Fokhagymás, rukkolás Margherita-pizza Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, pizzasütő tepsi, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, sütés
Adag: 1-2 főre
Elkészítés:
Készítsük el a pizzát. A fokhagymát a mozzarellával együtt tegyük a Margherita-pizzára. Előmelegített sütőben 260 fokon süssük 15-20 percig. Amikor megsült, szórjuk meg rukkolával és parmezánnal. Locsoljuk meg a maradék olajjal és forrón tálaljuk.
Margherita-pizza
Készítsük el a pizzatésztát. Amikor a kelési idő letelt, kissé lisztezett gyúródeszkán dagasszuk 1-2 percig. Nyújtsuk a kívánt vastagságúra, és tegyük olajjal kikent pizzasütőbe. Tegyünk lecsepegtetett és feldarabolt paradicsomot a tetejére, borítsuk be sajttal, majd szórjuk meg sóval és parmezánnal. Locsoljunk rá 1 evőkanál olajat. Előmelegített sütőben 260 fokon süssük 15-20 percig. Amikor megsült, szórjunk rá bazsalikomleveleket, hintsük meg a maradék olajjal és tálaljuk.