Bélszín Partenopea módra Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: paradicsom passzírozó, séfkés, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, passzírozás, áttörés, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A marhabélszínt vágjuk 8 egyforma szeletre.
2. Az olaj felét forrósítsuk fel egy serpenyőben, és olvasszuk ki benne az apró kockákra vagdalt húsos szalonnát.
3. Tisztítsuk meg a karottát, valamint a hagymát, vágjuk apró kockákra, adjuk a szalonnához, és kicsit dinszteljük vele.
4. A meghámozott paradicsomot szitán passzírozzuk a serpenyőbe.
5. Keverjük bele a finomra metélt fokhagymát, valamint a felaprított kakukkfüvet.
6. Ízesítsük sóval, borssal, és öntsük fel a húslevessel. Lefedve, kb. 10 percig főzzük lassú tűzön.
7. Időközben tisztítsuk meg a gombát, szeleteljük fel és a vajban kicsit dinszteljük meg.
8. Öntsük fel a fehérborral, utána sózzuk, borsozzuk.
9. A bélszínszeleteket ízlés szerint süssük közepesre, vagy jól átsültre a hátramaradt olajban, majd sózzuk, borsozzuk és rendezzük tálra.
10. A mártással leöntve, a tetején a gombát elosztva, frissen metélt petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.