Bélszín Partenopea módra Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: paradicsom passzírozó, séfkés, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, passzírozás, áttörés, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vargánya
80 dkg marhabélszín
1 csomó petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
1 dl fehérbor
5 dkg vaj
2 dl húsleves
1 csomó kakukkfű
1 dl olaj
10 dkg húsos szalonna
1 db karotta
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A marhabélszínt vágjuk 8 egyforma szeletre.

2. Az olaj felét forrósítsuk fel egy serpenyőben, és olvasszuk ki benne az apró kockákra vagdalt húsos szalonnát.

3. Tisztítsuk meg a karottát, valamint a hagymát, vágjuk apró kockákra, adjuk a szalonnához, és kicsit dinszteljük vele.

4. A meghámozott paradicsomot szitán passzírozzuk a serpenyőbe.

5. Keverjük bele a finomra metélt fokhagymát, valamint a felaprított kakukkfüvet.

6. Ízesítsük sóval, borssal, és öntsük fel a húslevessel. Lefedve, kb. 10 percig főzzük lassú tűzön.

7. Időközben tisztítsuk meg a gombát, szeleteljük fel és a vajban kicsit dinszteljük meg.

8. Öntsük fel a fehérborral, utána sózzuk, borsozzuk.

9. A bélszínszeleteket ízlés szerint süssük közepesre, vagy jól átsültre a hátramaradt olajban, majd sózzuk, borsozzuk és rendezzük tálra.

10. A mártással leöntve, a tetején a gombát elosztva, frissen metélt petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Köretként petrezselymes burgonya és a párolt rizs jó hozzá.