Borjúfilé sajtos tejszínnel Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: reszelő, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Mossuk meg a borjúfilét folyó vízben, töröljük szárazra és vágjuk vékony szeletekre.
2. Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és adjuk hozzá a sóval eldörzsölt fokhagymát, valamint a finomra metélt zsályát.
3. A filét állandó forgatás közben süssük benne 3-4 percig.
4. Ezután szedjük ki és tartsuk melegen.
5. A hátramaradó pecsenyelében dinszteljük üvegesre az apróra vagdalt hagymát.
6. Öntsük fel a fehérborral, valamint a citromlével.
7. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a tejszínt, majd az egészet jól főzzük össze.
8. Ízesítsük sóval, borssal, tegyük bele a parmezánt meg a húst, forrósítsuk fel, de már ne forraljuk, főzzük. Ruganyosra főtt spagettival és vegyes salátával tálaljuk.