Borjúfilé sajtos tejszínnel Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 35 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: reszelő, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
80 dkg borjúbélszín
2 dl tejszín
2 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 csomó zsálya
1 dl olívaolaj
1 db citrom
2 fej hagyma
1 evőkanál reszelt citromhéj
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Mossuk meg a borjúfilét folyó vízben, töröljük szárazra és vágjuk vékony szeletekre.

2. Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és adjuk hozzá a sóval eldörzsölt fokhagymát, valamint a finomra metélt zsályát.

3. A filét állandó forgatás közben süssük benne 3-4 percig.

4. Ezután szedjük ki és tartsuk melegen.

5. A hátramaradó pecsenyelében dinszteljük üvegesre az apróra vagdalt hagymát.

6. Öntsük fel a fehérborral, valamint a citromlével.

7. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a tejszínt, majd az egészet jól főzzük össze.

8. Ízesítsük sóval, borssal, tegyük bele a parmezánt meg a húst, forrósítsuk fel, de már ne forraljuk, főzzük. Ruganyosra főtt spagettival és vegyes salátával tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Spagettivel vagy vegyes salátával tálaljuk.