Vörösboros halászlé Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés

Adag: 10 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl száraz vörösbor
100 dkg ponty
100 dkg kárász
100 dkg törpeharcsa
15 dkg zöldpaprika
2 db csípős csöves paprika
30 dkg vöröshagyma
1 ¾ dkg só
10 dkg paradicsom
50 dl víz
4 dkg édes rózsapaprika

Elkészítés:

A halak vérét tisztításkor gyűjtsük össze.

A halak farkából, fejéből és az apróbb halakból, durvára vágott hagymából a vízzel főzzünk alaplevet.

Szűrjük át és fakanállal nyomkodjuk át a hal- és hagymapépet a szűrőn.

Ezután az alapléhez öntsük hozzá az összegyűjtött vért, sózzuk meg.

Tegyük bele a feldarabolt halat, karikára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a szárított csöves paprikát, a rózsapaprika felét és 20-25 percig főzzük.

Ekkor öntsük bele a vörösbort, adjuk hozzá a maradék paprikát és még egyszer forraljuk fel.

Könnyű, száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Finomabb lesz, ha a tarhonyát először kevés zsíron, halványsárgára pirítjuk. Szabadtűzön, bográcsban elkészítve még finomabb.