Töltött cukkini Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: karalábévájó, reszelő, séfkés, sütő, turmixgép, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, reszelés, gyalulás, sütés, töltés, turmixolás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb cukkini
60 dkg sütőtök
8 db mogyorós puszedli
12 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A sütőtököt meghámozzuk, húsát apróra vágjuk.

2. Sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük.

3. A cukkinit hosszában félbevágjuk. Belsejét kikaparjuk úgy, hogy körülbelül 5 mm vastag fala maradjon.

4. Sós vízben körülbelül 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük.

5. A sütőtök és a cukkini húsát összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

6. Belekeverjük a reszelt parmezán felét és a darabokra morzsolt mogyorós puszedlit is.

7. A tölteléket a cukkinihajókba kanalazzuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük.

8. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, vajat morzsolunk rá és előmelegített, 190 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.