Rumpsteak Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, asztali grill, borsdaráló, grillező, grillrács, húsklopfoló, hűtőszekrény, kenőecset, séfkés, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: angolos sütés, darabolás, szeletelés, érlelés, grillezés, hártyázás, hűtés, kicsontozás, klopfolás, sütés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
A húsról letisztítjuk a zsírt, a bőnyéket, és az esetleg rajtamaradt csontszilánkokat, majd zsírpapírba csomagolva, mindenféle pác, és só nélkül, 3-4 napig hűtőben tartva érleljük.
Sütés előtt 20 dkg-os szeletekre vágjuk és gyengén kiklopfoljuk.
Olajba mártjuk vagy vajjal lekenjük és grillen, sütőben, vagy serpenyőben egyik oldalát pirosra sütjük.
A másik oldalt megkenjük a maradék zsiradékkal és megfordítva azt is pirosra sütjük. Ekkor sózzuk és borsozzuk. Sült burgonyával, és valamilyen pl. Cumberland vagy spanyol mártással tálaljuk.
Még finomabb szabad tűzön készítve. Ekkor tortaként felszeletelt savanyított káposztafejet (káposztacikka) adjunk hozzá.