Zöldbab juhsajttal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, keverőtál, reszelő, séfkés, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kemény, forgácsolt juhsajt
40 dkg sárga hüvelyű zöldbab

vagy

40 dkg zöld hüvelyű zöldbab
ízlés szerint olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A babot megtisztítjuk, megmossuk és sós vízben nem túl puhára főzzük.

2. Lecsöpögtetjük, kihűtjük, olajjal meglocsoljuk és legalább 30 percet érleljük.

3. Frissen őrölt borssal meghintjük.

Durvára reszelt, kemény juhsajtot és friss kenyeret kínálunk hozzá.

Ecetet vagy citromlevet és fokhagymát is keverhetünk az olajba. Fűszerezhetjük petrezselyemzölddel, kaporral.