Zöldbab juhsajttal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, keverőtál, reszelő, séfkés, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kemény, forgácsolt juhsajt
40 dkg sárga hüvelyű zöldbab
vagy
40 dkg zöld hüvelyű zöldbab
ízlés szerint olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A babot megtisztítjuk, megmossuk és sós vízben nem túl puhára főzzük.
2. Lecsöpögtetjük, kihűtjük, olajjal meglocsoljuk és legalább 30 percet érleljük.
3. Frissen őrölt borssal meghintjük.
Durvára reszelt, kemény juhsajtot és friss kenyeret kínálunk hozzá.
Ecetet vagy citromlevet és fokhagymát is keverhetünk az olajba. Fűszerezhetjük petrezselyemzölddel, kaporral.