Bundában sült tengeri gyümölcsök Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: habverő, keverőtál, serpenyő, szita, tűzhely
Eljárások: bundázás, habverés, hűtés, pácolás, sütés bő zsiradékban, szitálás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Mossuk meg folyó víz alatt a konyhakész tengeri „gyümölcsöket”, és itassuk le róluk vizet.
2. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg citromlével és a Worcester-szósszal, majd kb. 30 percig marináljuk.
3. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a sót, és az olaj segítségével készítsünk belőle tésztát.
4. Az így kapott tésztát pihentessük 120 percig a hűtőszekrényben.
5. Ezután óvatosan keverjük bele a keményre vert tojásfehérjét.
6. Forrósítsuk fel az olajat, forgassuk meg a tenger „gyümölcseit” a tésztában, és süssük ki az olajban.
7. Citrom- és narancsgerezdekkel díszítve tálaljuk. Friss bagettet vagy kiflit kínáljunk hozzá.