Mézes-fűszeres csirkecomb Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillrács, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, reszelő, tűzhely
Eljárások: grillezés, hámozás, pácolás, reszelés, gyalulás, vízfürdő

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
2 dkg gyömbér
2 evőkanál méz
2 evőkanál chiliszósz
1 evőkanál mustár
ízlés szerint csípős paprikakrém

Elkészítés:

1. A mézet egy lábosban, vízfürdőben kicsit megmelegítjük, míg folyékony nem lesz. A szójaszószt, a chiliszószt és a mustárt belekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, és 2 dkg-ot kb. 1 teáskanálnyit belereszelünk a keverékbe. Ha csípősen szeretjük, csípős paprikakrémet is keverünk hozzá.

2. A csirkecombokat megmossuk és megtöröljük. Megkenjük

a páccal, és kb. 60 percen át lefedve állni hagyjuk a hűtőben.

A maradék páclét félretesszük.

3. A combokat kivesszük a pácléből, rátesszük a forró grillre,

és kb. 20 percig sütjük. Grillezés közben időnként megforgatjuk a combokat, és megkenjük a maradék páccal.

Friss salátával tálaljuk.