Tengerészsaláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: fokhagymaprés, hűtőszekrény, kés, lábas, salátástál, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A kagylót és a rákot mossuk meg, szárazon tegyük egy tálba a készre főtt tintahallal együtt.
2. A paprikát vágjuk csíkokra.
3. A hagymát is metéljük csíkokra.
4. Szeleteljük fel a gombát, és locsoljuk meg citromlével.
5. Hámozzuk meg a paradicsomot, távolítsuk el a magvas részét, és vágjuk kockákra.
6. Keverjük össze a hozzávalókat.
7. A töltött olívát vágjuk apróra, és keverjük össze a fehérborral, az ecettel, meg az olívaolajjal.
8. A fokhagymagerezdeket dörzsöljük szét sóval, és adjuk a dresszinghez, borsozzuk meg, és tegyük bele az aprított citromfüvet.
9. Készítsük el vele a salátát, és 15 percig hagyjuk állni a hűtőben.
10. A fejes saláta leveleivel béleljünk ki egy tálat. A salátát ezeken elosztva tálaljuk.