Fejes saláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 8 perc kezdőknek olcsó
Eszközök: kés, salátacentrifuga, salátástál
Eljárások: kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db fejes saláta
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ecet
1 csapott kávéskanál turbolya
1 csapott kávéskanál kapor
1 csapott kávéskanál snidling
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés:
1. Távolítsuk el a saláta külső leveleit (1. kép).
2. Mossuk meg a salátát hideg vízben (2. kép).
3. Kosárban vagy salátacentrifugában csepegtessük le (3. kép).
4. A leveleket tépkedjük apróra, és rendezzük el salátástányérokra.
5. Az olajból, ecetből, sóból, borsból és a finomra metélt fűszernövényekből készítsünk dresszinget, és közvetlenül tálalás előtt öntsük a salátára.