Roston sült galamb Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillrács, séfkés
Eljárások: formázás, grillezés, kicsontozás
Adag: 2 főre
Elkészítés:
1. Nyissuk ketté a galambokat a hátoldaluknál. Formáljuk laposra az oldalakat. A lehető legtöbb kis csontot vegyük ki. Sózzuk, borsozzuk. Kenjük be olajjal, majd szórjuk meg prézlivel.
2. A sütés idejéig tároljuk hideg helyen.
3. Tegyük a szárnyasokat a rostra, de előbb olajozzuk be őket.
4. Süssük mindegyik oldalát 10 percig, ügyelve arra, hogy fokozatosan piruljon a bőre. (A sütést úgy kezdjük, hogy a belső felét tegyük előbb a tűz fölé.) Tálaljuk citromszeletekkel és ördögi szósszal.
Ördögi szósz
Sűrítsük be kis tűzön az ecet és fehérbor keverékét a vékonyan felszelt hagymával és egy jó csipetnyi őrölt borssal. Mikor már sűrű a mártás, adjuk hozzá a borjúvelőt és a paradicsomsűrítményt. Tehetünk hozzá kevés maradék erőlevest is, esetleg leveskockából. Tegyük a kész szószt porcelánedénybe.
Tálalás előtt még adjuk hozzá a vajat és a fűszerkeveréket (egyharmad rész petrezselyem, egyharmad turbolya, egyharmad tárkony).