ALBIGENS KEHELY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kezdőknek átlagos ár
Eszközök: dinnyevágó kés, hűtőszekrény, karalábévájó, kés, keverőtál, mozsár
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kimagozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db articsókajava
2 db közepes méretű sárgadinnye
1 db alma
2 dl muskotályos fehérbor
1 db banán
pár szem dióbél
Elkészítés:
1. A dinnyéket keresztben elvágjuk, kimagozzuk. Kiskanállal vagy gyümölcsfúró kanállal kiszedegetjük a dinnye húsát és az articsókatörzsekkel, a meghámozott almával, banánnal együtt összevagdaljuk.
2. A dióbelet durvára összevágjuk, és óvatosan összevegyítjük a többi gyümölccsel, vigyázva, nehogy összetörjük a gyümölcsök húsát.
3. A dinnyehéjakat megtöltjük, és meglocsoljuk borral.
4. 30 percre hűtőbe tesszük, majd jégkockákkal megrakott tálon tálaljuk.
Az articsóka javát ne nyersen adjuk a salátához. Legjobb ha konzervet használunk, vagy pároljuk meg a nyers articsókát.