SPAGETTI FEKETE SZARVASGOMBÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Adag: 4 főre
Elkészítés:
A spagettit sós, forró vízben főzzük al dente.
A szarvasgombát meleg vízben mossuk meg, óvatosan dörzsöljük le. Jól szárítsuk meg, és reszeljük finomra.
Az olajat egy kis méretű, vastag falú lábosban melegítsük meglehetősen forróra. A lábast húzzuk le a lángról és tegyük bele a szarvasgombát. Keverjük jól össze. Tegyük vissza a nagyon alacsonyra vett láng fölé, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a szardellát. Nyomkodjuk szét a szardellát, hogy elkeveredhessen az olajjal. Keverjük addig, amíg az olaj átveszi a fokhagyma ízét. Vigyázzunk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg és az olaj ne legyen túl forró. Húzzuk le a lángról. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
A tésztát csepegtessük le és tegyük melegített tálba. Öntsük rá a szarvasgombás mártást, jól rázzuk össze és tálaljuk.