Paprikamártás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb paprika
1 evőkanál kristálycukor
1 fej hagyma
 dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint só

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a paprikát, távolítsuk el a csutkát és a magokat.

Öblítsük le és vágjuk nagyon finomra.

Keverjük össze a fokhagymával, a petrezselyemmel, a hagymával, és tegyük wokhoz hasonló vaslábosba.

Öntsünk hozzá annyi hideg vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön forraljuk 30 percig. Adjuk hozzá a cukrot, az ecetet és az olívaolajat. Sózzuk, főzzük még 5-10 percig, illetve amíg a szósz sűrű nem lesz.

Langyosra hűtve tálaljuk főtt húsokhoz, posírozott vagy sült halhoz, sült zöldségekhez vagy főtt rizshez.