Paprikamártás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb paprika
1 evőkanál kristálycukor
1 fej hagyma
⅔ dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint só
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a paprikát, távolítsuk el a csutkát és a magokat.
Öblítsük le és vágjuk nagyon finomra.
Keverjük össze a fokhagymával, a petrezselyemmel, a hagymával, és tegyük wokhoz hasonló vaslábosba.
Öntsünk hozzá annyi hideg vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön forraljuk 30 percig. Adjuk hozzá a cukrot, az ecetet és az olívaolajat. Sózzuk, főzzük még 5-10 percig, illetve amíg a szósz sűrű nem lesz.
Langyosra hűtve tálaljuk főtt húsokhoz, posírozott vagy sült halhoz, sült zöldségekhez vagy főtt rizshez.