Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, hűtőszekrény, kés, keverőtál, nyomózsák, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, főzés, hámozás, töltés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, megfuttatjuk, majd a tejjel sűrű péppé főzzük.
2. A megtisztított főtt tojásokat hosszában félbevágjuk, majd kiszedjük a sárgákat, és szitán áttörjük.
3. A margarint a kihűlt besamelhez adjuk (1. kép), majd habosra keverjük. A tojássárgákat is a krémhez adjuk (2. kép). A füstölt pisztrángot lebőrözzük, lefejtjük a gerincről, éles késsel nagyobb darabokra vágjuk (3. kép), és kézzel a tojásos masszába morzsoljuk (4. kép). Sóval, borssal, mustárral, aprított kaporral ízesítjük.
4. A tojásfehérjéknek kis talpakat vágunk, hogy ne dőljenek el, majd a habosra kevert pisztrángkrémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a tojásokat.
5. 120 percre a hűtőbe tesszük dermedni.
6. Tálaláskor a felszeletelt citromot tányérra tesszük, ráfektetjük a töltött tojásokat, pirospaprikával, kapribogyóval díszítjük, és lolo-rosso bóbitát teszünk mellé.