Füstöltpisztráng-krémmel töltött tojás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, hűtőszekrény, kés, keverőtál, nyomózsák, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, főzés, hámozás, töltés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db tojás
1 db füstölt pisztráng
2 db citrom
4 dkg vaj
2 púpozott evőkanál liszt
2 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanál mustár
1 csokor kapor
ízlés szerint pirospaprika
néhány levél lollo-rosso saláta
ízlés szerint só
néhány szem kapribogyó
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, megfuttatjuk, majd a tejjel sűrű péppé főzzük.

2. A megtisztított főtt tojásokat hosszában félbevágjuk, majd kiszedjük a sárgákat, és szitán áttörjük.

3. A margarint a kihűlt besamelhez adjuk (1. kép), majd habosra keverjük. A tojássárgákat is a krémhez adjuk (2. kép). A füstölt pisztrángot lebőrözzük, lefejtjük a gerincről, éles késsel nagyobb darabokra vágjuk (3. kép), és kézzel a tojásos masszába morzsoljuk (4. kép). Sóval, borssal, mustárral, aprított kaporral ízesítjük.

4. A tojásfehérjéknek kis talpakat vágunk, hogy ne dőljenek el, majd a habosra kevert pisztrángkrémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a tojásokat.

5. 120 percre a hűtőbe tesszük dermedni.

6. Tálaláskor a felszeletelt citromot tányérra tesszük, ráfektetjük a töltött tojásokat, pirospaprikával, kapribogyóval díszítjük, és lolo-rosso bóbitát teszünk mellé.