Gyúrt tészta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, keverőtál, konyharuha, nyújtófa, szita
Eljárások: gyúrás, hűtés, nyújtás, pihentetés, szitálás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg búzaliszt
4 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál liszt

Elkészítés:

1. A lisztet szitáljuk a gyúródeszkára, és a közepébe nyomjunk mélyedést 1. kép).

2. A tojásokat, a sót, meg az olajat töltsük a mélyedésbe 2. kép).

3. Kívülről befelé haladva kézzel dagasszunk sima tésztát belőle 3. kép).

4. Burkoljuk nedves konyharuhába, és így pihentessük 15 percig a hűtőszekrényben (4. kép).

5. Nyújtsuk ki a tésztát hajszálvékonyra (5. kép).

6. Vágjuk fel tetszés szerinti alakzatban (6. kép).

Ezt a tésztát nem dagasztjuk, mint a keltésztákat, hanem gyúrjuk. Valószínű a fordítás hibás.