Franciakenyér Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: gyúródeszka, keverőtál, sütő, sütőforma
Eljárások: dagasztás, kelesztés, sütés

Adag: 1 darab

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg finomliszt
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
5 dl víz
1 doboz joghurt
2 dkg élesztő
3 kávéskanál só

Elkészítés:

Az élesztőt, a joghurtot, a langyos vizet, az olajat, a sót és a mézet a finomliszttel keverjük össze. Hagyjuk kb. 60 percen át állni, majd adjuk hozzá a búzalisztet is. Addig dagasszuk, amíg el nem válik a tészta a táltól. Hosszú rúd alakú kiolajozott formában, tetejét bevagdosva kelesszük. Közepes hőmérsékleten 40-50 percig süssük.