Lazacrózsa kaviárral töltve Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: kenőkés, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
A bagett-szeletek héját levágjuk és a szeleteket gazdagon megvajazzuk.
A megvajazott kenyérszeletekre ráhelyezzük a hámozott és apróra vágott rákot, majd kaprot, majonézt és 1-1 rózsa alakra formázott lazacszeletkét.
A lazac közepére egy kanál kaviárt teszünk.
A kaporággal és 1-1 citromszelettel körítjük. Egyszerű, igen ízletes előétel.
Majonéz
A tojások sárgáját, a sót és a mustárt tegyük tálba és habverővel keverjük habosra (1. kép), majd adjuk hozzá a frissen őrölt borsot és a citromlevet (2. kép), utána cseppenként, állandó keverés közben az olajat (3. kép). Amikor az olaj harmadrésze már benne van, a többit vékony sugárban hozzákeverhetjük (4. kép). Fontos, hogy közben is állandóan keverjük! A keverék tetszés szerint ízesíthető.
Salátaöntetként tejszínnel vagy zsírszegény tejföllel hígíthatjuk.